Fem nordiske erhvervsorganisationer, der tegner den nordiske e-handel, sender nu en fælles appel til EU-Kommissionen og til de nordiske regeringer om at stoppe den urimelige indirekte støtte til e-handel fra lande udenfor EU.
Internationale postaftaler gør det markant billigere at sende post fra lande uden for EU som f. eks. Kina til Danmark end den anden vej. Det indebærer en urimelig konkurrencesituation for europæiske e-virksomheder. De nordiske postvirksomheder tvinges til at uddele bl.a. de kinesiske pakker til langt under kostpris – og meget billigere end, hvad indenlandske e-handelsvirksomheder skal betale. Det er meget uhensigtsmæssigt. Derfor er de fem nordiske erhvervsorganisationer, der tegner den nordiske e-handel, gået sammen og har sendt en fælles appel til EU-Kommissionen og til de nordiske regeringer om at stoppe den urimelige indirekte støtte til e-handel fra lande udenfor EU.
- Det er molboagtigt, at vi gør det muligt for kinesiske e-handlere at tilbyde fri fragt til europæiske kunder for vores egne penge, mens vores egne e-handelsvirksomheder udkonkurreres. Når nordiske postvæsener tvinges til at uddele kinesiske pakker til under kostpris, er det de nordiske postkunder – eller skatteyderne – der i sidste ende skal dække underskuddet, siger markedschef i Dansk Erhverv, Jakob Tietge.
De fem nordiske organisationer kommer fra Norge, Sverige, Finland, Island og Dansk Erhverv fra Danmark. Sammen opfordrer de EU-Kommissionen og de nordiske regeringer til at tage problemet op og løse det, når den globale postsektor i september mødes i Istanbul for at drøfte indretningen af fremtidens globale postsystem.
- De nuværende regler er skabt før den omfattende internethandel. Med de nuværende og forventede fremtidige pakkemængder fra lavtlønslande som Kina, må det være oplagt at hæve priserne for udbringning af internationale pakker i Danmark, så de mindst bliver de samme som de indenlandske afsendere skal betale, siger Jakob Tietge.
Brevet er sendt til de fem nordiske landes transportministre og til følgende EU-kommissærer: Andrus Ansip (Digital Single Market), Jyrki Katainen (Employment, Growth, Investment and Competitiveness), Cecilia Malmström (Trade) og Magrethe Vestager (Competition).
Kontakt: Markedschef Jakob Tietge på telefon +4541242961
Om Dansk Erhverv
Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Dansk Erhverv repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning og videnservice, oplevelse og velfærd og transport.
Handelsmarkedet i Dansk Erhverv samler størstedelen af danske virksomheder og brancheforeninger inden for detail- og engroshandel i et stærkt fællesskab. Målet for Dansk Erhverv er, at det skal være attraktivt at drive handelsvirksomhed i Danmark. Vi arbejder dagligt for at skabe de bedst mulige rammer for handelsvirksomhederne, så de har gode forudsætninger for innovation, udvikling og vækst på det nationale og internationale marked
Vision og Mission
Det er Dansk Erhvervs vision at være den mest betydningsfulde politiske repræsentant og foretrukne rådgiver for erhvervslivet. Det er Dansk Erhvervs mission at skabe konkurrencekraft for vores virksomheder i en globaliseret økonomi. Dansk Erhverv varetager virksomhedernes politiske interesser over for alle relevante myndigheder.
Landets førende rådgivning
Dansk Erhvervs konsulenter og advokater er landets førende inden for en lang række af de udfordringer, som handelsvirksomhederne skal håndtere i hverdagen. Vi er rustet til at give den bedst mulige rådgivning, uanset om der er tale om arbejdsretslige spørgsmål, erhvervsjura, arbejdsmiljøregler eller HR- og ledelsesspørgsmål.
Medlemsfordele
Som medlem af Dansk Erhverv kan du – alt efter medlemskabstype – trække frit på Handelsmarkedets rådgivning.
>> Læs mere her om medlemsskabstyperne og Dansk Erhvervs rådgivningstilbud.