ILVA kårer vindere af international designkonkurrence


Dato: 16-06-2016 09:28:08
 

ILVA & IDdesign Design Award har vokseværk og er i år blevet international. Det kan ses på podiepladserne, hvor vinderen er en italiener bosiddende i Gøteborg, mens en dansker tager andenpladsen i den prestigefulde konkurrence med deltagere fra blandt andet studerende fra danske og udenlandske design- og arkitektskoler.

Vinderne af ILVA & IDdesign design Award 2016 blev i går afsløret ved en stor event på Refshaleøen i København.

ILVA Design Award har kørt i flere år, men for første gang er det blevet en international konkurrence i et samarbejde mellem ILVA og søsterselskabet, den internationale franchisekæde, IDdesign. Konkurrencen har derfor tiltrukket både danske og udenlandske deltagere, for foruden danske uddannelsessteder er der sendt invitationer ud til udvalgte udenlandske design- og arkitektskoler.b At konkurrencen er blevet international er også i den grad afspejlet blandt vinderne.

Førstepladsen er gået til en Italiener bosiddende i Gøteborg, andenpladsen til den eneste dansker blandt vinderne, der bor i Danmark, tredjepladsen til en finne bosiddende i Quatar, og publikumsprisen til en dansker bosiddende i Australien.

”Det er helt fantastisk, at vi i år har kunnet engagere så mange talentfulde internationale studerende. Det siger meget om, hvor populært dansk og skandinavisk møbeldesign er rundt om i verden – at så mange bliver inspireret til at byde ind med nye designs,” siger Piet Klein, der er Brand & Franchise Direktør for ILVA & IDDesign Franchise.

I alt har ILVA modtaget rigtig mange kvalificerede designs fra studerende rundt omkring i verden. Udvalget af forskellige designs har været enormt stort, hvilket også er afspejlet på podiepladserne samt i publikumsprisen i år. Her er designsene en lampe, et multimøbel, et ekstra gæsteværelse samt en skulpturel planteholder.

Vinderen blev italienske Simone Affabris, der til daglig studerer i Gøteborg. Hun har designet en lampe, der er inspireret af solens gang over himlen, og som derfor skaber en meget fleksibel lampe.

Dommerpanelet, der blandt andet består af trendekspert Mads Arlien Søborg og rektor for Designskolen i Kolding, Elsebeth Gerner Nielsen, begrunder blandt andet valget med, at designet er skandinavisk med et internationalt tvist, og derfor er målrettet et stort marked.

Der er 50.000 kroner til vinderen, 10.000 kroner til andenpræmien, mens tredjepræmien og publikumspræmien hver modtager 5.000 kroner. Sidste års vinder var også en lampe. Den har ILVA valgt at sætte i produktion, og den såkaldte Conga-lampe kan købes i ILVAs bolighuse til efteråret.

Fakta – vinderne

Førstepladsen - 50.000 kroner

Design: Almanacco lampe.Designer: Simone Affabris – studerer på HDK Göteborg Universitet.

Om designet: Almanacco lampen er inspireret af solopgang og solnedgang - solens gang over himlen fra øst til vest. Det har skabt en fleksibel lampe, hvor brugeren kan indstille lysets vinkel meget nemt ved at rotere lampens metalskærm og dermed få lys præcis i den ønskede vinkel.

Andenpladsen – 10.000 kroner

Design: Ozone multimøbel. Designer: Theresa Bligaard - oprindeligt fra Varde, bor i dag i Tranbjerg ved Aarhus.

Om designet: Ozone er et multimøbel, der kan bruges i alle husets rum. I stuen kan den bruges som ekstra siddeplads, skammel eller tillægsbord. I køkkenet kan den lille pude bruges som stoleforhøjer, når husets mindste sidder ved spisebordet. Samtidig kan de to andre puder bruges som ekstra siddepladser ved spisebordet. Når børnene leger på værelset kan Ozone bruges som trædepuder i lege som ’jorden er giftig’.

Tredjepladsen – 5.000 kroner

Design: 4.000 Winks Armoire. Designer: Thomas Modeen – finsk designer bosiddende i Quatar.

Om designet: Tanken er, at 4.000 Winks Armoire skal fungere som et lille gæsteværelse eller rum for ekstra opbevaring. Dørene er sat sammen med bevægelige hængsler og kan dermed ”knækkes”, så der skabes et lukket rum, når de lukkes. På den måde får brugeren fornemmelsen af at befinde sig i et privat rum, men kan samtidig kigge ud gennem trælamellerne, så følelsen af at være lukket inde i et lille rum ikke opstår.

Vinder af kundeprisen på 5.000 kroner kåret via Facebook

Design: Luna Plant Stand. Designer: Jeannett Bessmann er dansker og har en bachelor i Møbel & Interiør Design fra Teko Design & Business. Hun bor i Sydney, Australien.

Om designet: Luna Plant Stand er en skulpturel planteholder, der kan bruges både inde og ude. Inspirationen er det urbane udeliv, hvor planter er en vigtig del af indretningen, da de skaber en rolig kontrast til det travle byliv og de mange bygninger i storbyen. At bo omgivet af planter giver en følelse af velvære og nærhed til naturen. Idéen er at kombinere grønne planter med enkle grafiske linjer og materialer, der skaber et personligt, skulpturalt og karakterfuldt udtryk i hjemmet

Del:

Følg denne virksomhed:


Flere cases og nyheder fra ILVA A/S:


Kø fra kl. 5, da ILVA åbnede i Esbjerg
ILVA inviterer til åbningsfest i Esbjerg
Kunderne strømmer til ILVA's nye oplevelsesunivers i Lyngby
ILVA investerer massivt i nyt butikskoncept
Unikt jubilæum: Fejrer 50 års ansættelse i ILVA
ILVA lancerer nyt livsstilsmagasin
Historisk åbning af ILVA i Aalborg
Nu åbner ILVA i Aalborg
ILVA vælger nyt bureau
ILVA-auktioner gav over 30.000 kr. til Red Barnet

Om ILVA A/S

ILVA har 6 bolighuse i Danmark og 1 bolighus i Sverige. Hertil kommer 1 tilknyttet bolighus i Island. ILVAs koncept er kendetegnet ved et bredt sortiment dækkende alle boligens rum - inde og ude - i godt design, god kvalitet afspejlende den nyeste trend.

ILVAs butikker er større destinationsbutikker beliggende i udkanten af landets store byer med et gennemsnitligt salgsareal på 6000 m2.


Kontakt
E-mail:
Telefon:
Web: www.ilva.dk
Adresse: Damvej 9
Postnummer: 8471
By:

Følg os på:


RetailDirect - En del af detailfolk.dk